Az Explorer klasszikus forma. Engem is megihletett már jó párszor, ugyanis egyszerű alakjánál fogva jól variálható a kivitelezése. Ami itt látható, egy natúr, viaszolt felületkezelésű szépség.

Gyakran fordulnak hozzám gitárosok azzal, hogy nem tudják, mit is szeretnének, mert bár sokat gondolkodtak már a viaszolt hangszeren, még sosem fogtak ilyet a kezükben. Ilyenkor odaadom nekik ezt a gitárt, hogy kipróbálják, milyen érzés az, amikor nem a lakkot érzed a tenyereid között, hanem valami mást, valami természetesebbet. És ekkor jobb esetben eldől, mire is vágynak inkább, rosszabb esetben még bizonytalanabbá teszem őket :)

Én is szeretem ezt a technikát. A fa tiszteletet érdemel, és azért tudatosítsuk önmagunkban, hogy itt nem akármi készül belőle, hanem egy olyan eszköz, amely önkifejezésre, mások boldogabbá tételére, vagy olykor épp vigasztalására szolgál. A zene egy csoda, és megérdemli, hogy minőségi hangszeren szülessen.

Ez a kőris Explorer gyönyörű. A kirajzolódó faerezet külön hangsúlyt kap, nem rejti el a festék. Tudjuk, hogy mit veszünk a kezünkbe. A kontraszt, amely a test és a nyak különböző anyagából és színből adódik, felerősíti ezt. A fej kecses, elegáns vonala még kifinomultabbá teszi az összhatást.

Faanyag:

test: kőris

nyak: mahagóni

fogólap: wenge

Konstrukció: ragasztott nyak, testen átmenő húrozás

Felületkezelés: antikolt viaszolás

Menzúra: 650 mm

Alkatrészek:

Gotoh kulcsok

Gotoh aljzat

Alpha potméter

Dunlop 6130 bundok

Seymour Duncan SH-6 szett

 


(C) 2015 www.gpdguitars.hu