Amikor megismertem Csabát, rögtön kiderült, hogy fiatal kora és visszafogott jelleme ellenére egészen határozott véleménye van a világ dolgairól, így a gitárokról is. Kész tervvel érkezett, és mindent kifundált az új, egyedi hangszerével kapcsolatban. Elmondhatom, hogy egy nagyon izgalmas munka elé néztem, amikor megláttam a látványterveket.

Ezelőtt nem keresett meg senki hasonló feladattal. Olyan sokszor mondtam már, de tényleg igaz, hogy ahány gitár, annyi új történet.

Csaba ízlése igen kifinomult. A gitár, amit megálmodott pedig olyan, mintha egy képregényből vagy filmből ismert szuperhősé lenne. A gyönyörű, érdekes ívek és az ezüstszínű festés teszi valódi különlegességgé.

A gazdája kissé vékonyabb, hegyesebb szarvakkal álmodta meg, de megesik, hogy változtatni kell a terveken, mert másként igen sérülékeny lett volna a kényes részeken. Ám szerencsére így is nagyon kecses, dögös, és vadállati lett :)

Szép ellentét rejlik a festett test, és a natúr, lakkozott nyak párosában. A jávor fogólap telitalálat, és a fekete hardverek kiemelik a gitár kivételességét.

A 7-húros hangszerhez természetesen egyedi tok is készült. Csaba élvezi, hogy a terveit megvalósulva a kezében tarthatja azt a gitárt, amit ő gondolt ki, és csakis neki van ilyen az egész világon. A GPD Guitars pedig megtisztelve érzi magát :)

Faanyag:

test és nyak: mahagóni

fogólap: jávor 16”

Konstrukció: csavarozott nyak

Fényezés: nitro finish

Menzúra: 660 mm

Alkatrészek:

Gotoh kulcsok

kétirányú nyakpálca

rozsdamentes bundok

Takeuchi TRS-7Pro tremoló

Ernie Ball 2620 húrok

Soundstation straplock

poti+aljzat EMG

Allparts 3 állású kapcsoló

EMG hangszedők

Gotoh elemtartó

 


(C) 2015 www.gpdguitars.hu